Knowledge grows together with us

В периода 14-16 октомври 2015 г. в зала 201 на Националния институт на правосъдието се проведе международен работен семинар-дискусия, „Европейско право в областта на убежището, границите и имиграцията”

Инициативата е продължение на поредицата обучителни дейности, провеждани от НИП съвместно с Европейската служба за подкрепа в областта на убежището и Агенцията на Европейския съюз за основните права.

Работният семинар бе изцяло с практическа насоченост, а екипът от водещи лектори включваше българския съдия в ЕСПЧ, Йонко Грозев, върховни магистрати и международни експерти към Европейския съд по правата на човека и Съда на Европейския съюз.

Събитието се проведе в рамките на изпълнението на Оперативния план, подписан между Министерство на вътрешните работи на Република България и ЕСПОУ за оказване на подкрепа на държавата с оглед нарастването на притока на търсещите убежище. Националният институт на правосъдието е бенефициент по този план в качеството си на обучаваща българските магистрати институция.

41-та участници включваха съдии и прокурори, работещи по административни и наказателни дела за бежанци, и експерти от Държавната агенция за бежанците към Министерския съвет.

Skip to content