Knowledge grows together with us

На 14-16 юли 2014 г. в гр. София ще се проведе обучение на тема „Практиката на Европейския съд по правата на човека по чл.3 и чл.8 от Конвенцията относно условията и режима на изтърпяване на наказанието лишаване от свобода”. Обучението се организира в рамките на проект «Повишаване капацитета на съдебната система и обучение по Европейската конвенция за защита правата на човека и основните свободи в Националния институт на правосъдието», осъществяван с подкрепата на Норвежкия финансов механизъм.

Лектори в обучението ще бъдат българският съдия в Страсбург – г-жа Здравка Калайджиева, както и български магистрати, преминали през обученията на обучители, организирани по проекта.

Обучението ще включва анализ на практиката на Европейския съд по правата на човека по дела за условията на затворите и практика по дела срещу България.

            Заявки за участие може да изпращате на факс – 02/9359101 или да се обърнете към лицето за контакт: Кремена Хараланова – старши експерт Европейско право –  02/9359185, e-mail: k.haralanova@nij.bg. Срок за подаване на заявки – 4.07.2014 г.

Заявка за участие

Skip to content