Knowledge grows together with us
     

 

Днес, 23.06.2017 г. в зала 201 на Националния институт на правосъдието се проведе уебинар на тема "Електронни ресурси за търсене на практика на Съда на ЕС и законодателство на ЕС", организиран в рамките на проект „Качествено професионално обучение за повишаване ефективността на правосъдието”, осъществяван с безвъзмездната финансова помощ по Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. 

 
Същностна характеристика на уебинара е, че се провежда онлайн, като лекторите от Люксембург се свързваха чрез интернет с аудиторията в залата на НИП.
 
В рамките на първото по рода си онлайн обучение, българските експерти в Общия съд на ЕС – г-н Христо Кирилов, реферандер в кабинета на съдия Александър Корнезов в Общия съд и г-жа Радостина Камишева, асистент в Общия съд, представиха ресурсите за търсене на практика на Съда на ЕС и законодателството на ЕС, както и възможностите за информация от допълнителните бази данни на Службата за публикации на ЕС, порталът E-Justice Portal и електронната страница на Европейския съд по правата на човека. 
 
 
 

Skip to content