Knowledge grows together with us

На 19 и 20 октомври (понеделник и вторник) в Националния институт на правосъдието ще се проведе семинар на тема „Разкриване и наказателни мерки за незаконното обогатяване”. Проявата е в резултат на съвместните усилия на посолствата на Франция, Румъния, Сърбия и Молдова.
Терминът „незаконно обогатяване” обхваща широк кръг от престъпления и нарушения, вариращи от злоупотреба с обществени блага от лица, заемащи изборни длъжности и държавни служители до злоупотреба със социални блага в предприятията. Броят на организациите, участващи в разкриването и наказването на тези корупционни феномени, е значителен и изисква работа в тясно сътрудничество на национално и международно ниво. Този семинар ще обедини експерти от данъчните, съдебните органи и полицията, които са пряко ангажирани в борбата срещу различните видове незаконно обогатяване. В рамките на отделните дискусии ще се обсъдят техническите и практическите мерки за усилена координация между националните служби, както и инструментите за сътрудничество на европейско ниво с цел подобряване на резултатите от изземването и конфискацията на имущество с незаконен произход.
Семинарът ще бъде открит в 10.00 часа (зала 201) от посланика на Република Франция у нас Н. Пр. Етиен дьо Понсен. От българска страна приветствия ще отправят министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов и заместник-министърът на правосъдието Даниела Машева.

16 октомври 2009 г.

Всички категории

Последни новини

Skip to content