Knowledge grows together with us
На 23 юни (понеделник), от 14.00 часа, в зала 201 на НИП ще бъдат представени резултатите  на проекта «Изграждане на документационен център по право на Европейския съюз за съдебната власт» с партньори нидерландското правителство и Националния институт на правосъдието.

Проектът стартира на 1 април 2006 г. и е на обща стойност 200 000 евро. Основните дейности включват изготвянето на практически ръководства и провеждането на обучения по търсене на информация по право на ЕС, внедряването на он-лайн библиотечен каталог, абонамент за специализирани издания, провеждането на две експертни срещи на тема “Европейска заповед за арест” и “Съдебно сътрудничество по граждански и търговски дела” и др.
След официалното представяне на резултатите на проекта  ще бъде направена демонстрация на новата уеб-базирана инфраструктура на Института, разработена по проекта, и възможностите, които предлага на своите потребители. Обновената интернет-страница на НИП предоставя богат фонд от публикации и актуални учебни материали в областта на Европейското право: основните договори на ЕС, съдебна практика на СЕО, преюдициалното заключение, европейската заповед за арест, правата на човека. Работи се и по създаването на затворено интернет-пространство с дискусионен форум за магистратите чрез генериране на индивидуална парола за достъп.
Ще присъстват министърът на правосъдието г-жа Миглена Тачева, председателят на ВКС проф. Лазар Груев, председателят на ВАС г-н Константин Пенчев, членове на ВСС, магистрати и служители от съдебната система.

Skip to content