Knowledge grows together with us

В Националния институт на правосъдието започна двудневно обучение, в което ще вземат участие 56 магистрати, съдебни служители и експерти от Министерство на правосъдието

На 23 и 24 април т.г. в Националния институт на правосъдието се проведе семинар, посветен на управлението на проекти по оперативна програма “Административен капацитет” (ОПАК).
Основните теми, които бяха засегнати, са приоритетите на Програмата и възможности за финансиране на проекти на органите на съдебната власт, правила за допустимост на разходите, основни стъпки в процеса на разработване на проекти.  Освен теоретичната част на семинара, обучението включва и практически упражнения. За целта участниците се разделят на групи за изготвяне и оценка на проекти по ОПАК.
На откриването присъстваха Мария Дивизиева - заместник министър на държавната администрация и административната реформа, Филип Буш – началник отдел в генерална дирекция “Заетост, социални въпроси и равни възможности” на Европейската комисия, отговарящ за България, Хърватска, Унгария и Холандия и директорът на НИП, д-р Пенчо Пенев.

Всички категории

Последни новини

Skip to content