Knowledge grows together with us
Създаване на Регионална мрежа за съдебно обучение (РМСО) в Югоизточна Европа – първа стъпка към изграждане на структура за интегрирано правно обучение в региона за борба с корупцията

На 24 и 25 април 2012 г. в Кемпински Хотел София се състоя конференция на тема “Създаване на мрежа за съдебно обучение в Югоизточна Европа – първа стъпка към изграждане на структура за интегрирано правно обучение в региона за борба с корупцията”, организирана от Регионална инициатива за борба с корупцията и Националния институт на правосъдието. 
В конференцията участваха директори и представители на школите за обучение на магистрати в Югоизточна Европа – Хърватия, Босна и Херцеговина, Република Српска, Албания, Косово, Македония, Молдова, Черна гора, Румъния, Сърбия, представители на посолствата на държавите-участници в проекта, съдии, прокурори, членове на Висшия съдебен съвет.
В рамките на двудневния форум се взе решение за сформиране на неформална мрежа, обединяваща институциите за съдебно обучение от Югоизточна Европа – участници в събитието, чиято цел е укрепване на сътрудничеството и насърчаване обмяната на информация и опит в областта на борбата с корупцията.

Повече информация за събитието:

 

Skip to content