Европейската мрежа за съдебно обучение (ЕМСО) обявява покана за участие в обучителни посещения на европейски институции – част от нейната Програма за обмен 2017. Като представител на Мрежата за България, Националният институт на правосъдието координира заявяването на заинтересуваните магистрати, като подборът и разпределението се извършва директно от ЕМСО.

 

1 – Дати и място на провеждане на обучителните посещения:

В рамките на Програмата одобрените български магистрати ще имат възможност да проведат обучителни посещения в Евроджъст, Съда на Европейския съюз, Европейския съд по правата на човека и институциите на ЕС с продължителност от 2 до 5 дни, съобразно реда и условията, възприети в Европейската мрежа за съдебно обучение.

 

2 – Условия за кандидатстване:

За нея ще могат да кандидатстват български съдии, прокурори и следователи, които владеят отлично език, на който ще се провежда посещението. Той е английски или френски.

Заявките за участие се попълват електронно, съобразно приложените указания и се изпращат в Европейската мрежа за съдебно обучение до 27-ми януари 2017 г. (петък) до 18.00 часа.

ЕМСО не допуска получаването на заявки от кандидата след този срок.

Заявките за участие се попълват на английски или френски език.

Задължително е предоставянето на документ за владеене на език, който доказва владеене на съответния чужд език на ниво не по-ниско от В2 съгласно Общата европейска езикова рамка

 

3 – Критерии за участие:

За тази покана ще могат да кандидатстват всички български съдии, прокурори и следователи, като предимство ще се дава на тези от тях, които:

             ·   Не са участвали в други обучителни посещения по Програмата за обмен;

             ·   Кандидатствали са, но не са били одобрени при други покани за Програмата за обмен

             ·   Не са участвали за предходните 12 месеца в международни обучения/стажове, организирани от Националния институт на правосъдието с цел да се избегне дублирането на обучения и участници.

             ·   Участвали са активно в организирането на Програмата за обмен в страната като приемна страна или са приемали на индивидуален стаж европейски магистрати в страната.

 

 4 – Указания за попълване:

 

  1. Влизате на сайта .
  2. Натискате бутона за обучителните посещения (Study Visits/Visites d’étude).
  3. Игнорирайте изискването за въвеждане на код.
  4. Натиснете бутона за кандидатстване (Apply/Postuler).
  5. Въведете коректно изискваните данни от ЕМСО в информационните кутийки.
  6. Мотивацията Ви не трябва да превишава 255 знака включително интервалите.
  7. Натиснете бутона (Add documents/Adjouter les documents) за прилагане и изпращане на документи, изисквани от това обявление (сертификат за владеене на език и други). Автоматично ще Ви излезе имейл прозорец с необходимия адрес. Приложете въпросните документи и го изпратете на адресата.
  8. В същото писмо, в което прилагате изисканите документи, заявете за коя институция сте кандидатствали и кога.
  9. Ако имате технически проблем с изпращането на въпросното писмо, моля изпратете го директно на лицата за контакт от т.13 и игнорирайте това изискване в електронната заявка.
  10. Натиснете бутона за потвърждение (Submit application/Envoyer la candidature). Това изпраща в ЕМСО Вашата заявка.
  11. Ще получите имейл с потвърждение от ЕМСО за регистрирането на Вашата заявка с код до 48 часа. Ако не получите такъв, моля да се свържете с екипа на Обменната програма на адрес exchangeprogramme@ejtn.eu и да ги информирате за проблема.
  12. Кандидатстването се извършва изцяло от начало до край. Не можете да запазите част от информацията и да продължите по-късно. Ако прекъснете попълването на заявката по каквато и да било причина, ще се наложи да я започнете отначало.
  13. За допълнителна информация и съдействие се обръщайте към служителите на дирекция „Институционални и международни отношения” на НИП старши експерт Ралица Иванова (r.ivanova@nij.bg, тел. №02/9359 154) и младши експерт Станислав Григоров (s.grigorov@nij.bg, тел. №02/9359 118).

За повече информация виж приложенията:

ФИНАНСОВИ УСЛОВИЯ английски/  френски

ПРАВИЛА ЗА УЧАСТИЕ И ОПИСАНИЕ НА ПОСЕЩЕНИЯТА английски/ френски 

Skip to content