В периода 13 – 15 ноември 2019 г. Националният институт на правосъдието партнира на Академията по европейско право (ERA) и Европейския форум на хората с увреждания (EDF) при организирането на обучение на тема „Достъп до правосъдие за хората с увреждания” (код 419DV21), който ще се проведе в София.

За повече информация относно предстоящото събитие можете да посетите неговата уеб страница.

В обучението, наред с участници от страни членки на ЕС е предвидено да се включат 15 магистрати и съдебни помощници.

1. Съдържание на семинара и работен език

Целта на обучението е да разгледа различни ситуации, в които хората с увреждания биха могли да попаднат в рамките на едно съдебно производство. Хората с увреждания се сблъскват със значителни пречки в производствата пред съд и специфичните им потребности следва да бъдат взети предвид от националните съдилища.

Работният език на обучението е английски с осигурен симултанен превод на български език.

2. Заявление за кандидатстване и финансови условия

Заявките за участие се попълват електронно в срок до 27 септември 2019 г.

Списък с участниците

Транспортът до гр. София се организира лично от участника и ERA ще възстанови разходи при представяне на разходни документи от пътуването в оригинал (фактури, бордни карти, билети, касови бонове) в срок до 1 месец след провеждане на обучението. Съгласно правилата на ERA пътуването следва бъде организирано по възможно най-ефективния и рентабилен начин.

За участието в обучението са предвидени 2 нощувки в хотел, които се организират и заплащат директно от ERA.

Обеди, вечери и кафе паузи по време на обучението се предоставят безплатно от ERA съгласно учебния план.

Броят на местата за участие е ограничен. Одобрените кандидати ще получат писмен отговор (по имейл) от ERA след изтичане на срока за кандидатстване. Класираните кандидати и евентуалните резерви ще бъдат обявени на уеб страницата на НИП.

Лице за контакт: Калина Цакова, програмен ръководител, дирекция „Текущо обучение и международен обмен на магистрати”, телефон: 02 9359 152, ел.поща: k.tzakova@nij.bg.

Skip to content