Европейската мрежа за съдебно обучение (ЕМСО) приключи подбора и разпределението на кандидатите за участие в Обменна програма 2017 г. Списъкът с имената на класираните участници и държавите, в които ще се проведат стажовете, е тук.
 
Регистрацията, пътуването и настаняването в страната-домакин се организират самостоятелно от участника в сътрудничество с лицето за контакт, посочено във финансовите условия на Обменната програмаEN; FR. ЕМСО финансира обмена чрез превеждане на командировъчни средства по личната банкова сметка на участника според своите правила, описани в същите документи.
 
Командироването на участника се извършва от съответния административен ръководител, след като са уточнени датите на стажа от домакина и госта. Участникът се задължава да се придържа към добрите практики на Обменната програмаEN; FR.
 
Съдиите, прокурорите и следователите, попаднали в приложения списък, са единствено разпределени в съответната държава от ЕМСО. Определянето на градовете и датите на техния обмен става от националните контактни точки съвместно със съответния магистрат съобразно общите им интереси. Единственото задължение, което имат двете страни във всеки отделен стаж, е да го проведат до края на 2017 г.
 
За  съдействие и допълнителна информация, моля да ползвате интернет страницата на Обменната програмаEN; FR или да се обръщате  към служителите на дирекция „Институционални и международни отношения” на НИП старши експерт Ралица Иванова (r.ivanova@nij.bg, тел. №02/9359 154) и младши експерт Станислав Григоров (s.grigorov@nij.bg, тел. №02/9359 118).
 

Skip to content