Европейската мрежа за съдебно обучение (ЕМСО)  чрез Националния институт на правосъдието отправя покана за участие в семинар на тема  “Професията на съдията” (код TM/2019/09).
Дати и място на провеждане на семинара
2 – 3 декември 2019г., гр. Рига, Латвия.
Информация за семинара и работни езици
Семинарът е насочен към съдии от страни членки на ЕС, владеещи английски език на ниво не по-ниско от В2 или С1 (ще бъде поканен само един участник от държава).
Работен език на семинара е английски. Повече информация и програма е публикувана на интернет страницата на семинара.
Критерии за участие
• Владеене на английски език на ниво минимум В2 или С1.
• Приоритет ще имат магистрати, които не са участвали в обучения в чужбина през последните 6 месеца и не са класирани за участие в други предстоящи обучения в чужбина.
Заявление и срок за кандидатстване
Заявките за участие се попълват електронно в срок до 11 октомври 2019г. (петък) 17.00 часа.
Заявка за участие
Финансови условия
Участниците сами финансират авансово и организират пътуването и хотелското си настаняване съобразно изискванията на Вътрешните финансови правила на Мрежата. Командировъчните и транспортни разходи се възстановяват на участниците от ЕМСО, след приключване на семинара.
Европейската мрежа за съдебно обучение изпраща информация за семинара на одобрените участници. Списъкът на участниците ще бъде обявен на страницата на НИП в интернет в раздел „Обучения в Европа”.
Лице за контакт: Ралица Иванова, програмен координатор, дирекция „Текущо обучение и международен обмен на магистрати”, телефон: 029359154, ел.поща: r.ivanova@nij.bg.

Skip to content