С международна конференция на тема „Съдебното обучение: минало, настояще и бъдеще“ на 21 октомври 2019 г. Националният институт на правосъдието ще отбележи 15 години от дейността си и 25 години съдебно обучение в България.
 
Във форума, посветен на съдебното обучение, създаването и утвърждаването на НИП ще участват тримата директори на Института – Миглена Тачева проф. д-р Пенчо Пенев (директор на НИП през 2004-2011 г.), Драгомир Йорданов (директор на НИП през 2011-2016 г.), както и председателят на Съюза на българските юристи Владислав Славов.
 
Директорът на Академията по европейско право Волфганг Хойзел  и генералният секретар на Европейската мрежа за съдебно обучение Маркус Брюкнер ще споделят своя професионален опит в успешното и дългогодишно сътрудничество с Националния институт на правосъдието и утвърждаването на Института като ключов фактор в европейското съдебно обучение. 
 
На конференцията са поканени членовете на съставите на Управителния съвет и на Програмния съвет на Националния институт на правосъдието от създаването му, представители на съдебна система и на институциите, с които НИП успешно сътрудничи през годините, съдебни обучители, служители на Националния институт на правосъдието и международни партньори. 
 

 

Skip to content