В изпълнение на Плана за действие, включващ мерки за изпълнение на намеренията на Република България за присъединяване към Валутния механизъм (ERM II) и към Банковия съюз, Националният институт на правосъдието възложи разработи на „Наръчник на съдебните процедури за производствата по стабилизация и търговска несъстоятелност“, чието съдържание обхваща всички практическите въпроси в процеса на тези производства и ще бъде особено полезен за съдиите, разглеждащи търговски дела. Автори на изданието са съдия Костадинка Недкова, съдия Анета Братанова, съдия Антоанета Андонова, съдия Валентина Бошнякова-Събинска, съдия Вера Иванова и съдия Диана Митева. 

 

Наръчникът e съставен по Проект BG05SFOP001-3.002-0001 „Качествено професионално обучение за повишаване ефективността на правосъдието” и се издава в рамките на Проект BG05SFOP001-3.002-0002 „Иновативни продукти и услуги в обучението, предоставяно от НИП“, финансирани от Оперативна програма „Добро управление“, съфинансирани от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

 

До момента в портала са публикувани и следните шест издания: „Административните съдилища и правото на ЕС“, „Съдебно сътрудничество по наказателноправни въпроси в ЕС“, „Медиите и съдебната власт“,  „Управление на съдебната власт. Ръководство за административни ръководители“, „Съдебно сътрудничество по гражданскоправни въпроси в ЕС“, „Европейско гражданство. Вътрешни политики на ЕС“ и „Процедури пред Съда на ЕС. Практически наръчник“. Достъпът до тях е за регистрирани потребители в Портала за електронно обучение на НИП на адрес: http://e-learning.nij.bg, раздел Виртуална читалня. Регистрация в Портала за електронно обучение библиотека можете да направите и при избиране на съответното помагало.

 

 

 

Skip to content