В периода 12 май – 3 юни 2020 г. Националният институт на правосъдието организира обучение, насочено към съдебните служители от служби „Архив” в съдилищата. Преподаватели в обучението са Маргарита Симова от Административен съд София-град и  Анелия Кисьова от Районен съд Габрово, съдебни архивари в служба "Архив".

 

Обучението се провежда в рамките на Дейност 3 „Обучителни дейности за развиване на професионалната компетентност и интегритет на магистрати и съдебни служители” по проекта на НИП „Правосъдие през 21 век – развиване на професионална компетентност и интегритет на магистратите и съдебните служители”, финансиран по Оперативна програма „Добро управление“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Основната цел на обучението е надграждане на професионалната компетентност на съдебните архивари с оглед ефективното изпълнение на дейностите при архивиране и съхраняване на съдебните дела, както и обмяна на практически опит за подобряване на работата в служба "Архив".

 

Организатор на обучението: Ралица Иванова – r.ivanova@nij.bg

Skip to content