Националният институт на правосъдието организира електронно дистанционно обучение по проблемите на данъчното право по  проекта „България – Съдебно обучение по данъчно право”, финансиран от Европейската банка за възстановяване и развитие и осъществяван съвместно с Международната организация за развитие на правото (IDLO). Обучението ще се проведе в периода 26.02 – 30.03.2019 г. чрез електронната обучителна платформа на НИП (http://e-learning.nij.bg).

 

Учебните материали са разработени от екип от международни експерти, в т.ч. съдии от Върховния административен съд и Асоциацията на българските административни съдии в сътрудничество с преподаватели от СУ „Св. Климент Охридски” и Университета Бокони в Милано, Италия. В рамките на обучението ще бъдат обсъдени въпросите, свързани с доказването и доказателствените средства в данъчния процес (в т.ч. и субсидиарното приложение на ГПК); специфики при доказването в съдебното производство в зависимост от вида на определените с ревизионния акт задължения; отговорността на трето лице по чл. 19 ДОПК; СИДДО при облагане доходите на физическите лица и методите за избягване на двойното данъчно облагане, както и въпроси, относими към корпоративното данъчно облагане в международен контекст. Обучението е с практическа насоченост и осигурява възможност за обмен на информация, опит и обсъждане на казуси от практиката.

 

Основна целева група на обучението са съдии от административните съдилища в страната.

 

За заявяване на участие в обучението е необходимо в срок до 25 февруари 2019 г. да подадете електронна заявка, достъпна на интернет страницата на Института (www.nij.bg), раздел „График на обученията“, подраздел „Заявка за участие“.

 

Лице за контакт: Корнелия Кирилова, програмен координатор, тел. 02 9359 161, ел. поща: k.kirilova@nij.bg

Skip to content