На 12 февруари 2019 г. Националният институт на правосъдието проведе уебинар на тема „Умения за публично говорене“, като обучението беше предназначено за магистрати и други представители от съдебната власт. Уебинарът се организира за първи път от НИП и е онлайн семинар, провеждащ се в реално време, при който връзката между участници и преподавател се осъществява през интернет. Иновативната форма на обучение е в изпълнение на проект „Иновативни продукти и услуги в обучението, предоставяно от НИП”, финансиран от Оперативна програма „Добро управление”. Уебинарът беше реализиран с доставената по проекта техника, посредством която могат да се провеждат обучения в отдалечена среда. Комуникацията между лектора и участниците, които се намират в различни точки, е опосредена от възможностите на съвременните информационни и комуникационни технологии, като не се затруднява обичайната ежедневна дейност на обучаемите. 

 

Лектор и водещ обучението беше съдия Росица Тончева от Варненския апелативен съд, магистрат със значителен опит в публичната комуникация и представянето на съдийската професия пред широката общественост и средствата за масова комуникация. 

 

Участниците в уебинара високо оценяват иновативната форма на обучението като подходяща за надграждане на професионални компетенции.

 

Skip to content