На 7 ноември 2013г. съдия Морийн Дъфи-Луис от Окръжния съд на Лос Анджелис и съдия Евгени Георгиев от Софийски градски съд изнесоха лекция на тема „Медиацията и съдилищата" пред кандидатите за младши съдии и младши прокурори, обучавани в НИП.

Съдия Дъфи-Луис е на двуседмично работно посещение в България по покана на Националния институт на правосъдието и Софийски градски съд, със съдействието на Българо-американската комисия за образователен обмен „Фулбрайт”. Тя е изтъкнат експерт в областта на медиацията и целта на посещението е да се популяризира използването на медиацията от съдилищата, а също да помогне започване на дискусия между съдии, адвокати и юрисконсулти относно създаването на програма за ранна неутрална оценка.

По време на посещението, съдия Дъффи-Луис ще изнесе поредица от лекции пред кандидатите за младши съдии и младши прокурори, обучавани в Националния институт на правосъдието, и ще сподели своя опит посредством организиране на срещи-разговор с магистрати от съдилищата в Софийски, Великотърновски и Пловдивски апелативни райони.
 

 

Skip to content