ОБУЧЕНИЕ „ПРАНЕ НА ПАРИ. АКТУАЛНО РАЗВИТИЕ НА ЕВРОПЕЙСКОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО СРЕЩУ ПРАНЕТО НА ПАРИ – РЕВИЗИРАНИ ПРЕПОРЪКИ НА FATF, ПРЕДСТОЯЩИ ПРОМЕНИ В 3-ТА AML DIRECTIVE”

    На 6 ноември 2013 г. в Националния институт на правосъдието завърши семинар на тема „Пране на пари. Актуално развитие на европейското законодателство срещу прането на пари – ревизирани препоръки на FATF, предстоящи промени в 3-та AML Directive”, който се проведе в периода 4-6 ноември.

    Семинарът е организиран по проекта на НИП «Комплексна и устойчива програма за обучение на магистратите, в контекста на пълноправното членство в Европейския съюз”, осъществяван с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от ЕС чрез Европейския социален фонд.

    Лектори на семинара са смесен екип от международни експерти на Академията по европейско право – Трир и български магистрати.

    Г-н Алед Уилиямс е експерт по въпросите на международното правно сътрудничество, екстрадицията и процедурите по Европейската заповед за арест. В периода февруари 2010 – април 2012 г. е директор на Евроджъст.
    Г-н Гай Стесенс работи към Генералния секретариат на Съвета на ЕС в отдела за международно сътрудничество по наказателни дела. Член е на екип от европейски експерти за водене на международни преговори при екстрадиция на лица и постигане на споразумения.

    Българските магистрати, лектори в обучението са г-жа Бисерка Стоянова – следовател в Национална следствена служба и г-н Красимир Шекерджиев – съдия във Върховния касационен съд.
 

Skip to content