На 17 февруари 2014 г. в зала 201 на Националния институт на правосъдието,  започна семинар с участието на международни експерти, представители на Академията по европейско право (ЕRA) на тема „Международна правна помощ и международно сътрудничество по наказателни дела. Евроджъст. Европол”.
   
Семинарът е организиран в рамките на проекта на НИП «Комплексна и устойчива програма за обучение на магистратите, в контекста на пълноправното членство в Европейския съюз”, осъществяван с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Лектори на семинара са водещи експерти на Академията по европейско право (Трир) в областта на международното сътруднучество по наказателни дела в Европейския съюз и български магистрати. Г-жа Елс де Бусер е експерт към Института по международно наказателно право „Макс Планк”, Фрайбург, Германия и ще представи на аудиторията темите, посветени на международното сътрудничество по наказателноправни въпроси, Европейската заповед за арест и  Европейска съдебна мрежа по наказателноправни въпроси. Г-н Матиас Видиц е главен инспектор към Словенското бюро за връзка на Европол в Хага и ще разгледа въпросите, свързани с полицейското сътрудничество в Европейския съюз и функциите на Европол.

Българските магистрати – лектори на семинара са г-жа Красимира Костова, съдия в Апелативния специализиран наказателен съд, и г-жа Галина Андреева – Минчева, прокурор в Окръжна прокуратура- Пловдив.
 

Skip to content