На заключителна пресконференция, която ще се състои на 9 октомври, петък, от 11.00 часа в хотел „Арена ди Сердика“, зала "Сердика", ще бъдат представени изпълнените дейности и постигнатите резултати по проект „Повишаване на текущата квалификация в областта на гражданското и търговското право“. В рамките на информационното събитие ще бъдат връчени отличия на преподавателите и семинарите, които бяха най-високо оценени от участниците, в четири категории – гражданско право, търговско право, интердисциплинарни обучения и дистанционни обучения.

Бенефициент по проекта е Националният институт на правосъдието по договор № К14-24-2/24.07.2014 г.. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет“, съфинансирана от Европейския съюз чрез европейския социален фонд, Приоритетна ос ІІ „Управление на човешките ресурси”, подприоритет 2.4. „Компетентна съдебна система и ефективно управление на човешките ресурси”; Бюджета линия BG051PO002/14/2.4-13.

Целта на проекта е усъвършенстване на правоприлагането в областта на гражданските и търговските дела чрез повишаване на текущата квалификация на магистратите, съдебните и прокурорските помощници, държавните съдебни изпълнители и съдиите по вписванията, както и на административните ръководители и техните заместници в органите на съдебната власт. Сред специфичните цели са повишаване на знанията и уменията в специфични неюридически области, свързани с ежедневната работа на магистратите и работещите в съдебната система, укрепване на преподавателския екип на НИП в областта на гражданското, търговското право и интердисциплинарните обучения, както и интегриране на разнообразни иновативни формати в обучението на магистратите и другите лица, чието обучение осъществява НИП.
 

Skip to content