Проект „Повишаване на текущата квалификация в областта на гражданското и търговското право”
приоритетна ос ІІ, подприоритет 2.4, бюджетна линия BG051PO0002/14/2.4-13, Договор № К14-24-2/24.07.2014 г.

На 20.05.2015 г. в конферентна зала “Север” на х-л “Империал” в гр. Пловдив стартира обучение с международно участие, на тема „Трудово право. Заплащане на извънреден и нощен труд. Право на допълнителен отпуск.”. Обучението е от планираната поредица обучения, организирани в рамките на осъществявания от Националния институт на правосъдието проект „Повишаване на текущата квалификация в областта на гражданското и търговското право” и е предназначено за 35 съдии, които разглеждат търговски дела. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Лектори в обучението са международни експерти в областта на гражданско и търговско право на водещи партньорски обучителни школи и институции в областта на съдебното обучение – г-жа Патриция Капиело, съдия в Апелативен съд Неапол и г-жа Тициана Асунта Ору, съдия в Апелативен съд Рим.

В обучението участва като лектор и български съдия – д-р Симеон Чаначев, съдия във Върховния касационен. Модератор по време на обучението е г-жа Ина Ахмедова, юрисконсулт.

Skip to content