На 27 ноември 2013 г. в Националния институт на правосъдието започва семинар на тема „Активен подкуп в публичния сектор. Търговия с влияние. Корупция в съдебната система.”
Семинарът е организиран по проекта на НИП «Комплексна и устойчива програма за обучение на магистратите, в контекста на пълноправното членство в Европейския съюз”, осъществяван с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от ЕС чрез Европейския социален фонд.
Лектори на семинара са смесен екип от международни експерти на Академията по европейско право – Трир и български магистрати.
Г-жа Джоана Корнър е бивш старши защитник към Международния трибунал за бивша Югославия и адвокат.
Г-н Родни Диксън е защитник към Международния трибунал за бивша Югославия и адвокат.
Българските магистрати, лектори в обучението, са г-н Красимир Шекерджиев, съдия във Върховния касационен съд и г-жа Татяна Грозданова – съдия, командирована в Апелативен съд София, преминали през Обучението на обучители, проведено в периода 13-16.05.2013 г. и осъществено в рамките на дейност 7 на проект „Комплексна и устойчива програма за обучение на магистратите в контекста на пълноправно членство в Европейския съюз”.

Всички категории

Последни новини

Skip to content