На 28 ноември 2013г. приключи дейност 3.1. „Провеждане на работни срещи с магистрати наставници и с магистрати, преминали задължително първоначално обучение в НИП и работили с магистрат-наставник”.

В рамките на дейността бяха проведени 4 работни срещи със съдии и прокурори-наставници   (в периода  7-11 октомври 2013г. в гр. Велико Търново и в периода  11-15 ноември 2013г.  - в гр. Банско) и 2 работни срещи с  магистрати, преминали задължително първоначално обучение в НИП и работили с магистрат-наставник (в периода 25-28 ноември 2013г. в гр. София).
Целта на работните срещи бе да се обсъдят актуални въпроси, свързани с работата на магистратите наставници, да се идентифицират съществуващите проблеми и възможните им решения, както и да бъде събрана цялостна информация за развитието на дейността на наставниците, с цел изготвянето на анализ на организацията на работа на магистратите-наставници.
Очаква се анализът да бъде изготвен в средата на м. януари 2014 г. и да бъде представен на кръгла маса с участието на европейски експерти.

Всички категории

Последни новини

Skip to content