ОБУЧЕНИЕ „ЕВРОПЕЙСКО ДРУЖЕСТВЕНО ПРАВО. ЕВРОПЕЙСКО ОБЕДИНЕНИЕ ПО ИКОНОМИЧЕСКИ ИНТЕРЕСИ. ЕВРОПЕЙСКО ДРУЖЕСТВО. ЕВРОПЕЙСКО КООПЕРАТИВНО ДРУЖЕСТВО.  ТЕНДЕНЦИИ В РАЗВИТИЕТО НА  ЕВРОПЕЙСКОТО ДРУЖЕСТВЕНО ПРАВО”

    На 28 октомври 2013 г. в Националния институт на правосъдието, зала 201  стартира семинар на тема „Европейско дружествено право. Европейско обединение по икономически интереси. Европейско дружество. Европейско кооперативно дружество.  Тенденции в развитието на  Европейското дружествено право”.

    Семинарът е организиран по проекта на НИП «Комплексна и устойчива програма за обучение на магистратите, в контекста на пълноправното членство в Европейския съюз”, осъществяван с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от ЕС чрез Европейския социален фонд.

    Лектори на семинара са смесен екип от международни експерти на Академията по европейско право – Трир и български магистрати.

     Д-р Петер Ванд е международен съветник по въпросите на търговското право на ЕС във фирма за комплексни юридически услуги „Дебевойс и Плимтън”, Франкфурт. Неговата практика включва корпоративни реорганизации, частни и публични сделки. Консултира компании във връзка със всички аспекти на корпоративното управление.

Проф. Томас Бахнер е преподавател в Катедра по бизнес право в Университета по икономика и бизнес администрация във Виена. Участва в редица образователни и научноизследователски проекти в Научно-изследователския институт за Централна и Източна Европа по бизнес право. Консултант е на Австрийското федерално министерство на правосъдието в областта на хармонизирането  на дружественото право в ЕС.

    Българските магистрати, лектори в обучението са г-жа Таня Райковска – заместник-председател на Върховния касационен съд и председател на търговската колегия и г-жа Силвия Кръстева – съдия в Окръжен съд Плевен, която е преминала през Обучението на обучители, проведено в периода 13-16.05.2013 г. и осъществено в рамките на дейност 7 на проект „Комплексна и устойчива програма за обучение на магистратите, в контекста на пълноправно членство в Европейския съюз”.
 

Skip to content