ОБУЧЕНИЕ „ЗАДРУЖНА ПРЕСТЪПНА ДЕЙНОСТ – МАТЕРИАЛНО-ПРАВНИ И ПРОЦЕСУАЛНИ ВЪПРОСИ. БОРБА С ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ В ЕС – ТЕНДЕНЦИИ И ПРАВНИ ИНСТРУМЕНТИ”

    На 23 октомври 2013 г. в х-л «Белчин Гардън», курортно селище Белчин баня  стартира семинар на тема „Задружна престъпна дейност – материално-правни и процесуални въпроси. Борба с организираната престъпност в ЕС – тенденции и правни инструменти”.

    Семинарът е организиран по проекта на НИП «Комплексна и устойчива програма за обучение на магистратите, в контекста на пълноправното членство в Европейския съюз”, осъществяван с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от ЕС чрез Европейския социален фонд.

    Лектори на семинара са смесен екип от международни експерти на Академията по европейско право – Трир и български магистрати.

    Г-жа Моника Поп от 2005 г. до момента е прокурор, ръководител на Специализирана служба за координация в областта на престъпленията срещу интелектуалната собственост, както и дейностите, свързани с развиването на национална мрежа от прокурори, специализирани за работа в областта на престъпленията срещу интелектуалната собственост.

    Г-н Давид Туве от  2011 г. до момента е заместник на главния прокурор в Специализирана регионална прокуратура в Нанси. Работи съвместно с разследващи съдии в специализиран сектор на прокуратурата в Нанси, където централизирано се разследват делата, свързани с организираната престъпност от региона на Нанси.

    Българските магистрати, лектори в обучението са г-жа Красимира Филипова – заместник-окръжен прокурор, Окръжна прокуратура София и г-жа Татяна Грозданова – съдия, командирована в Апелативен съд София, преминали през Обучението на обучители, проведено в периода 13-16.05.2013 г. и осъществено в рамките на дейност 7 на проект „Комплексна и устойчива програма за обучение на магистратите, в контекста на пълноправно членство в Европейския съюз”.
 

Skip to content