25 съдии, прокурори, следователи и съдебни помощници от специализираните съдилища и прокуратури участваха в обучението на Националния институт на правосъдието на тема „Актуални материалноправни и процесуалноправни въпроси, свързани с наказателното преследване на организираната престъпност и корупционните престъпления. Европейска заповед за разследване. Европейска заповед за арест. Екстрадиция”, което се проведе на 20-21 юни 2019 г. в гр. Кюстендил.

Обучението е практически насочено с оглед развиването на професионалните умения и компетентности на съдиите, прокурорите и съдебните помощници от специализираните съдилища и прокуратури.  Учебният план на обучението е разработен от Петя Шишкова и Лада Паунова, съдии от Върховния касационен съд, Божидар Джамбазов, прокурор във Върховната касационна прокуратура и Мариета Неделчева, съдия в Специализирания наказателен съд и национално лице за контакт на Националната съдебна мрежа за международно сътрудничество по наказателни дела в Република България.
Обучението се организира по проекта на НИП „Качествено професионално обучение за повишаване ефективността на правосъдието”, финансиран по Оперативна програма “Добро управление”.

Skip to content