Уважаема г-жо Тачева,

 

От името на Европейската мрежа за съдебно обучение /ЕМСО/, за мен е удоволствие да Ви поздравя по случай началото на съдебната учебна година в Националния институт на правосъдието (НИП). 

 

Това е един изключително тържествен момент. Имайки предвид извънредно високия брой кандидати за младши магистрати, това е отлична възможност да насочите цялото си внимание върху бъдещите магистрати и да дадете своя принос за усъвършенстване на техните знания, умения и същевременно да им предоставите необходимия инструментариум за тяхната успешна реализация в контекста на европейското правосъдие. 

 

НИП и ЕМСО споделят изключително високата отговорност за предоставяне на качествено съдебно обучение. За мен е повод на гордост, че заедно успяваме да отговорим на нарастващите нужди от обучение през последните години. ЕМСО приветства и очаква участието на българските кандидати за младши магистрати в програмите ТЕМИС и АЯКОС, специално създадени за европейските магистрати, встъпващи в системата.      

 

От името  на ЕМСО и от мое име, позволете ми да изразя своята благодарност за ангажираността и отдадеността на НИП като член  на ЕМСО. В продължение на години институтът взима активно участие в нашите дейности и привнася добавена стойност към начинанията ни.   

 

ЕМСО се подготвя за провеждането на своето следващо Общо събрание през м. юни 2018г. в България, под егидата на Българското председателство на Европейския  съюз.

 

И накрая, но не на последно място ЕМСО изразява готовност да продължи своята съвместна работа с НИП за усъвършенстване на европейското съдебно обучение!

 

Поздравления и най-добри пожелания, 

 

Съдия Войчех Постулски

Генерален секретар на Европейската мрежа за съдебно обучение 

Skip to content