Постоянният юридически съветник към Посолството на САЩ в България Джесика Ким проведе виртуално обучение на над 60 кандидати за младши магистрати от випуск 2021/2022 на Националния институт на правосъдието, както и на следователи от Националната следствена служба и на прокурори от окръжните прокуратури.

Темата на виртуалното обучение „Проактивни разследвания в електронна среда и използване на електронни доказателства“ бе презентирана с висока експертиза от г-жа Джесика Ким, федерален прокурор, работила по престъпления на т.нар. бели якички, и се посрещна с голям  интерес.
„Смятам, че темата е изключително полезна, защото ще даде на вас, бъдещи и практикуващи юристи, представа за най-добрите практики за получаване на електронни доказателства от базирани в САЩ доставчици (Google, Facebook, Apple и т.н.) чрез молби за правна помощ“, изтъкна  директорът на НИП г-жа Миглена Тачева при откриването на виртуалното обучение.
Това е второто участие на г-жа Джесика Ким в обучение на НИП – през май 2020 г. тя бе лектор на първия организиран от Института международен уебинар на тема „Тенденции в престъпността в условията на пандемиятa COVID-19“, в който взеха участие над 120 съдии, прокурори и други представители на професионалната общност  от 22 държави от Европа, Азия и Северна Америка.

Всички категории

Последни новини

Skip to content