Европейската мрежа за съдебно обучение (ЕМСО) организира уебинар на тема „Преподаване и наставничество“ (“Tutoring and Mentoring”, код ТМ/2020/03), който ще се проведе на 16 април 2020г. от 14:00 до 17:00 часа (брюкселско време).

Уебинарът е насочен към представители на съдебни обучители,  магистрати-наставници и представители на професионалната общност, които имат интерес да развиват и надграждат преподавателски умения.

Международният преподавателски екип на уебинара включва представител на Финландската съдебна администрация и коучинг инструктор.

Обучението има практическа насоченост, а чрез платформата за конферентни видеоразговори Zoom участниците ще имат възможност за участие в дискусионни панели и работа по казуси.

Програмата на уебинара включва следните теми:

·       Наставничество и тюторинг като част от съдебното обучение. Обучение на работното място. Национални системи за наставничество и тюторинг;

·       Ключови компетентности и коучинг;

·       Развитие на менторски умения чрез коучинг.

Заявките за участие се подават електронно в срок до 10 април 2020 г. (петък).

Лице за контакт: Калина Цакова, телефон: 0888 730 571, ел.поща: k.tzakova@nij.bg.

Одобрените кандидати ще получат писмен отговор (по имейл) от ЕМСО след изтичане на срока за кандидатстване, както и инструкция за работа с електронната платформа.

Skip to content