В рамките на проект „Укрепване на капацитета на началното обучение чрез консолидиране на мрежата на магистратите наставници и актуализиране на модела на задължителното първоначално обучение”, приоритетна ос II, подприоритет 2.4., бюджетна линия BG051PO002/11/2.4-07 с бенефициент Националният институт на правосъдието (НИП) по договор № КБ11-25-1/07.06.2012 г. бе приключена дейност 5.2. „Актуализиране на съществуващите помагала и разработване на нови тематични помагала за нуждите на задължителното първоначално обучение”.
   

В рамките на дейността бяха актуализирани и допълнени съществуващите помагала по граждански процес и наказателен процес за младши съдии.

 

Бяха разработени и три нови помагала – по гражданско материално право за кандидатите за младши съдии, по наказателно процесуално право за кандидатите за младши прокурори и по наказателно материално право за кандидатите за младши съдии и кандидатите за младши прокурори.

 

За автори, към проектните дейности бяха привлечени магистрати с доказан опит и авторитет като преподаватели в НИП по съответната материя.
    

Предстои отпечатването на помагалата, които ще бъдат разпространени сред настоящи и бивши випускници на НИП, магистрати-наставници, магистрати-преподаватели на кандидатите за младши съдии и прокурори и  фонда на библиотеката на Учебно-информационния център на НИП.

 

 

 

Skip to content