Националният институт на правосъдието съвместно с Посолството на САЩ в София организират семинар на тема „Приложение на Договора за екстрадиция между САЩ и България. Международна правна помощ”, който ще се проведе на 29 и 30 май 2013г. в зала 42 на Учебно – информационния център на Института, ул. „Екзарх Йосиф” 14, София.

Лектори на семинара ще бъдат г-жа Линда Отани Маккинли,  заместник-помощник директор в Офиса по международни отношения към Департамента по правосъдие и г-н Джейсън Картър, помощник-директор в наказателната колегия на Офиса по международни отношения към Департамента по правосъдие. Двудневната програма на семинара включва лекции и работа по практически казуси.

Целта на семинара е да запознае аудиторията с практически аспекти при приложението на Договора за екстрадиция и със спецификата на  правната взаимопомощ по наказателни дела между САЩ и България, които са в сила от 2009г. Специално внимание ще бъде обърнато на разликите между задълженията, произтичащи от двустранните договори и тези, установени във вътрешното законодателство.

По време на семинара ще бъде осигурен симултанен превод на български език.

Skip to content