Фондация “Rocco Chinnici”, съвместно с Университета на  Палермо (Италия) и Университета на Саламанка (Испания),  е разработила проект „Illegal Flow Observation”, финансиран от ГД „Правосъдие” на Европейската комисия. 

В рамките на проекта е създадена иновативна обучителна програма в борбата с трафика на наркотици, която пилотно е проведена в Италия и Испания. Чрез нея се осигурява достъп на правоохранителните и правоприлагащите органи, организации и институции в областта от цяла Европа до важни източници на информация в борбата срещу търговията с наркотици. Целта е да се повишат специфичните умения на участниците в борбата с международната престъпност, посредством обучение, което предоставя знания и лесни за ползване инструменти и методи.

Организаторите целят да инициират създаването на международна мрежа, включваща правоохранителни и правоприлагащи органи от цяла Европа, асоциации и други заинтересовани страни в борбата с трафика на наркотиците посредством:

•    Повишаване знанията в борбата с търговията с наркотици

•    Обмяна на опит и добри практики между заинтересованите страни

•    Подпомагане сътрудничеството между основните участници в процеса

•    Разработване и разпространение на нови методи и обучителни техники в подкрепа на законността

Участието в програмата е напълно безплатно и всяко заинтересовано лице може да се регистрира на следния интернет адрес: . При успешното завършване на курса, който ще приключи в края на февруари 2014 г., на всеки участник ще бъде издаден сертификат.
 

Skip to content