На 24 март 2014 г., понеделник, от 10:00 часа, в Гранд Хотел София, зала София, ще се проведе пресконференция за представяне на постигнатите досега резултати по проект „Повишаване капацитета на съдебната система и обучение по Европейската конвенция за защита правата на човека и основните свободи в Националния институт на правосъдието’’, по Договор № 93-00-42/20.02.2013 г., Програмна област BG 14, финансиран с безвъзмездната помощ на Норвежкия финансов механизъм 2009-2014 г.

Участие в пресконференцията ще вземат г-н Драгомир Йорданов, директор на Националния институт на правосъдието, г-жа Нели Маданска, заместник-директор на Националния институт на правосъдието и ръководител на проекта и г-н Джереми Макбрайд, експерт по законодателството в областта на правата на човека при Съвета на Европа, съосновател и председател на INTERIGHTS (Международен център за правна защита на правата на човека).

С пресконференцията се дава началото и на първото издание на Форум за правосъдие и права на човека, организиран в рамките на проекта от Националния институт на правосъдието.

Форумът за правосъдие и права на човека има за цел да създаде условия за обмен на информация, опит и идеи в областта на защитата на човешките права и да се превърне в устойчива платформа за диалог между всички заинтересовани страни.

За участие в работата му са поканени представители на Висшия съдебен съвет и органите на съдебната власт, на Висшия адвокатски съвет, Министерството на правосъдието и Министерството на външните работи, Националният омбудсман, представители на неправителствени организации,  на професионални сдружения на съдиите и прокурорите, на академичната общност и др. Участие във Форума ще вземат и г-жа Здравка Калайджиева, съдия в Европейския съд по правата на човека, проф. Джереми МакБрайд, както и представители на Посолството на Кралство Норвегия в България и на Норвежкия хелзинкски комитет.

За повече информация:

Златислава Михайлова,  Координатор на проекта

е-мейл: z.mihailova@nij.bg

Skip to content