В изпълнение на проект „Иновативни продукти и услуги в обучението, предоставяно от НИП”, финансиран от Оперативна програма „Добро управление” чрез Европейския социален фонд, Националният институт на правосъдието възложи съставянето на 9 учебни помагала за магистратите. Те ще имат изцяло практическа насоченост и съдържанието им ще акцентира върху актуални проблеми в различните отрасли на правото, като за автори са поканени както магистрати, така и представители на правната наука с дългогодишна практика и експертиза в съответната област. 

 
Първото помагало, което имаме удоволствието да представим на Вашето внимание, е „Съдебно сътрудничество по наказателноправни въпроси в ЕС” и то съдържа материалноправни и процесуалноправни разработки по теми, касаещи противодействието на престъпността в рамките на ЕС, взаимното признаване на съдебни решения, специфики на преюдициалните запитвания и др.  Автори на отделните теми от наръчника са: съдия Ангелина Лазарова, прокурор Божидар Джамбазов, съдия Галина Захарова, прокурор Иванка Которова, съдия Павлина Панова, проф. д-р Пламен Панайотов, прокурор Сава Петров и съдия Татяна Грозданова. Общата редакция на изданието бе извършена от съдия Павлина Панова.
 
 
Всички самообучителни ресурси за магистратите ще бъдат публикувани във виртуалната читалня на Националния институт на правосъдието. Текстът е достъпен само за регистрирани потребители на Потрала за електронно обучение на НИП. Регистрация можете да направите тук или при избиране на заглавната страница на помагалото:
 
 
 

Skip to content