Над 60 съдии, прокурори от Върховна касационна прокуратура и Специализирана прокуратура, следователи, служители на Държавна агенция „Национална сигурност“ и  преподаватели на НИП взеха участие в интерактивния уебинар на тема „Международно правно сътрудничество между България и Обединеното Кралство“, който Националният институт на правосъдието проведе на 22 октомври 2020г., с подкрепата на Британско посолство, София. 
 
Преподавателският екип включваше представителя на Кралската прокурорска служба, Ким Холдън и експерта на Централния орган на Обединеното Кралство, официална точка за контакт за искания от България, Сара Лъмсдън. Британските експерти представиха функциите и правомощията на двете институции, формите на правна помощ, които те покриват и дадоха практически насоки за работа на колегите си при съставяне и отправяне на искания за международна правна помощ и Европейска заповед за разследване.
 
В заключителната част на уебинара се проведе дискусия между обучаеми и обучители, в която бяха споделени ценен професионален опит и добри практики.

 

Skip to content