Европейската мрежа за съдебно обучение (ЕМСО) чрез Националния институт на правосъдието отправя покана за участие в уебинар на тема „Прилагане на законодателството за държавните помощи в националните съдилища“, който ще се проведе на 11 и 12 май 2023г.

Обучението е адресирано до националните съдии на всички инстанции в административните или гражданските съдилища в държавите членки, които могат да бъдат изправени пред прилагането на правилата за държавна помощ. Уебинарът ще се съсредоточи върху основните материални и процесуални норми в правилата за държавна помощ и върху съответните роли на националните съдилища и на Европейската комисия в тяхното прилагане. Събитието ще предложи уникалната перспектива на експерти с опит в областта на държавната помощ от Съда на Европейския съюз, националните съдилища, Европейската комисия, академичните среди и частната практика. 

Допълнителна информация, както и програма на уебинара можете да откриете на следния линк.

Изискване към участниците е да владеят английски език на работно ниво. 

Всички кандидати следва да се регистрират за участие в График на обучениятa не по-късно от 27 април 2023г.. ID на събитието: 3769 в ИСУПО.

Одобрените кандидати ще получат информация от организаторите по електронна поща.

Лице за контакт:

Калина Цакова, програмен ръководител, телефон: 02 9359 152, ел.поща: k.tzakova@nij.bg

Skip to content