Директорът на Националния институт на праваосъдието, г-н Драгомир Йорданов представи на 24 септември проект “Укрепване на капацитета на началното обучение чрез консолидиране на мрежата на магистратите наставници и актуализиране на  модела на задължителното първоначално обучениe”.

Ръководителят на Управляващия орган на Оперативна програма „Административен капацитет”, г-жа Моника Димитрова-Бийчър поздрави екипа на института, като подчерта своето задоволство от успешното сътрудничество с института и изрази увереността си, че изпълнението на проекта е от изключителна полза за укрепване на съдебното обучение. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма “Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

На откриващата прес-конференция присъстваха кандидатите младши съдии и кандидатите младши прокурори, журналисти, магистрати и други представители на УО на ОПАК.

Проектът е с продължителност 18 месеца и основните дейности са насочени към подобряване работата на магистратите наставници посредством повишаване на тяхната квалификация, както и към подобряване на модела на задължителното първоначално обучение и на системата за оценка и подбор на постоянните преподаватели в НИП.

Skip to content