Могат да се постигат високи резултати, когато съдебната власт си сътрудничи с изпълнителната. Това каза председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов, по време на откриването на учебната година в Националния институт на правосъдието, във връзка с новооткритата сграда на Районния съд в столицата.

"Да поздравим колегите с новата сграда и да кажем, че трябва да оправдаем усилията всички, които бяха съпричастни към създаването на добри условия за труд на съдиите и съдебните служители", посочи съдия Панов. По думите му, това е отговорност за магистратите, които ще работят вътре, за да дадат качествени услуги на гражданите.

Той се обърна към кандидатите за младши съдии и младши прокурори, чието обучение в Националния институт по правосъдието започва от днес, с думите : "В професията на съдията има много тежки моменти, но ако вървите по пътя на истината, това ще Ви донесе удовлетворение и вдъхновение".

05.10.2015 г.

http://www.paragraph22.bg/22-novini/read/mogat-da-se-postigat-visoki-rezultati-kogato-sudebnata-vlast-si-sutrudnichi-s-izpulnitelnata

Всички категории

Последни новини

Skip to content