В рамките на проект "Повишаване на текущата квалификация в областта на гражданското и търговското право", финансиран по Оперативна програма "Административен капацитет", Националният институт на правосъдието издава сборник със статии и коментари "Въпроси на търговското право" и допълнителен тираж на помагала по наказателно право и процес и гражданско право и процес. Изданията ще бъдат разпространявани безплатно сред магистратите.

Сборникът със статии и коментари по търговско право е продукт на задълбочена изследователска дейност, посветена на конкретно идентифицирани проблеми в областта на търговското право. Авторите са представители на теорията, съдии и други практикуващи юристи, подбрани чрез открита покана към всички заинтересувани. Подобно аналитично-изследователско издание по търговско право не е изготвяно до момента. Необходимостта от този тип публикации бе изрично идентифицирана в хода на подготовката на проектното предложение и в рамките на проведените регионални срещи по места с магистратите и съдебните служители. Сборникът се издава в тираж от 1000 екземпляра.

Първоначално предназначени за кандидатите за младши съдии и прокурори, учебните помагала, изготвени по предходен проект на НИП по ОПАК, бяха посрещнати с изключително сериозен интерес и внимание от страна и на действащите магистрати и представители на съдебната власт Това наложи издаването в допълнителен тираж от 3 600 екземпляра на учебните помагала по настоящия проект, което създава гаранции за приемственост на постигнатите резултати по изпълнени проекти и осигуряването на устойчивост в дългосрочен план.

14.10.2015 г.

http://legalworld.bg/47906.novi-specializirani-izdaniia-na-nacionalniia-institut-na-pravosydieto.html

 

Всички категории

Последни новини

Skip to content