Създаването и начинът на работа на Националния институт за правосъдието е най-успешната стъпка за съдебна реформа в България. Това каза правосъдният министър Христо Иванов, в обръщението си към кандидатите за младши съдии и младши прокурори по време на откриването на учебната година в Националния институт на правосъдието.

"Когато говорим за съдебна реформа, предполагам, че всеки един от нас си задава въпроса кои са добрите примери за промяна. Списъкът не е малък. В него има и други примери, но той винаги ще бъде оглавяван от Националния институт за правосъдието. Много се радвам, че младите хора имат възможност да се възползват от този успех", посочи министър Иванов и пожела на кандидат-магистратите, които ще се обучават в института, да продължават да надграждат професионалните си успехи.

"На Вас се пада задължението след време да бъдете лицето на българската правосъдна система. Това се случва в момент, в който на различни нива се води дебат за бъдещето на съдебната власт и нейното реформиране, подобряване и модернизация. Дебатът се води в контекста на ежедневната работа на ВСС и всеки български магистрат. Вие сте тези, които трябва да дадете сборния образ на бъдещото поколение", посочи още в обръщението си министър Иванов.

05.10.2015 г.

http://www.paragraph22.bg/22-novini/read/suzdavaneto-na-nacionalniia-institut-za-pravosudieto-e-nai-uspeshnata-stupka-za-sudebna-reforma-v-bulgariia

Всички категории

Последни новини

Skip to content