В рамките на два дни в Националния институт на правосъдието се провежда семинар „Съдебно сътрудничество по наказателноправни въпроси. Използване на електронни доказателства при разследванията по наказателни дела". Участници са над 40 върховни магистрати - съдии от Наказателна колегия на Върховния касационен съд, съдии от Апелативен съд София и прокурори от Върховна касационна прокуратуратура.

Темите, които ще обсъдят българските магистрати с европейските си колеги, са свързани с приложението на европейската заповед за арест, взаимно признаване на практики между страните членки, трансфер на производство, инструменти при разследване в онлайн среда и използването на електронните доказателства в наказателния процес.

Лектори са водещи експерти от Академията по европейско право в Трир - Дейвид Диксън, завеждащ отдела по екстрадиция към прокуратурата на Шотландия и Стивън Мейсън, адвокат и изследовател в Института за правни науки във Великобритания.

Семинарът е част от проект на Националния институт на правосъдието, финансиран по ОПАК, в рамките на който участваха като лектори 36 водещи международни експерти и бяха обучени 730 магистрати от цялата страна в прилагане на съюзното право в наказателните, гражданските и административните производства.

 

 

 

http://www.cross.bg - 24.02.2014 г.

http://www.cross.bg/magistrati-dokazatelstva-eksperti-1397759.html#axzz2uFyyZ6dk

Всички категории

Последни новини

Skip to content