Първото издание на Форум за правосъдие и права на човека, организиран от Националния институт на правосъдието започна в София.

Форумът има за цел да създаде условия за обмен на информация, опит и идеи в областта на защитата на човешките права и да се превърне в устойчива платформа за диалог между всички заинтересовани страни. По покана на Националния институт на правосъдието за да се включи във форума в България е и проф . Джереми Макбрайд, експерт по законодателството в областта на правата на човека при Съвета на Европа, съосновател и председател на Международния център за защита на правата на човека.

В разговор с проф. Джереми Макбрайд, Силвия Великова потърси отговор на въпросите: Как изглежда България по отношение правата на човека, до каква степен спазването на човешките права у нас е проблем на организация или на законодателство, трябва ли да бъдат санкционирани разследващи полицаи или прокурори, заради които страната ни е била осъдена от Европейския съд по правата на човека? Чуйте какво каза проф. Макбрайд.

Автор: Силвия Великова

http://bnr.bg/ - 24.03.2014 г.

http://bnr.bg/post/100378801/forum-za-pravosadie-i-prava-na-choveka-zapochna-v-sofia

Всички категории

Последни новини

Skip to content