Knowledge grows together with us
Институтът по правни науки към Унгарската академия на науките организира два семинара във връзка със законодателството на ЕС в областта на държавните помощи. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Европейската комисия, ГД „Конкуренция“. Целта на обученията е да се подобри прилагането на правилата на ЕС за държавните помощи на национално ниво, с фокус върху страните от Централна и Източна Европа. 
 
Семинарите са с работен език английски и ще се проведат в гр. Будапеща, Унгария:
I семинар – 30-31 май 2019 г. 
II семинар – 26-27 септември 2019 г. 
 
Обученията са насочени към съдии и съдебни помощници от България, Хърватия, Чешката република, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия и Словения. Лектори ще бъдат както унгарски, така и международни експерти по темата от Холандия и Румъния. Организаторът поема разноските за транспорт и настаняване на трима участници от България.
 
Кандидатите следва да изпратят автобиография на английски език на г-н Marton Varju  varju.marton@tk.mta.hu до 15 април 2019 г. При наличие на повече от три кандидатури Институтът по правни науки към Унгарската академия на науките си запазва правото да извърши подбор на база на представените автобиографии. Одобрените кандидати ще бъдат уведомени директно и следва да вземат участие и в двата семинара. 
 

Skip to content