Knowledge grows together with us

 

 

 

 

 

 

Тридневно обучение по енергийно право, организирано в партньорство между Националния институт на правосъдието и Върховния административен съд, ще бъде проведено в периода 8-10 април 2019 г. в хотел „Санкт Петербург“, Пловдив.

 

Темата е „Енергетика-национално и европейско право. Политика и актове в  сферата на енергетиката”. Обучението ще бъде проведено от международните лектори Кайса Хухта, докторант от Университета на Източна Финландия, и проф. Рувен Флеминг от Университет на Грьонинген, а от българска страна ще участват доц. д-р Атанас Георгиев, преподавател в СУ „Климент Охридски“, и Калоян Стайков, старши икономист в Институт за пазарна икономика.

 

Обучението е разработено в рамките на дейност 1 "Иновативен модел на специализирано присъствено обучение в областта на административното правораздаване” по проект „Иновативни продукти и услуги в обучението, предоставяно от НИП” и е предназначено за съдии и съдебни помощници от административните съдилища, както и за съдии от търговските отделения.

 

Акцент в учебния план на обучението са политиката и прилагането на политиките на ЕС в сферата на енергетиката. Ще бъдат представени напредъкът на процеса по диверсифициране на доставките на природен и втечнен газ, хармонизирането на законодателството, както и изискванията на Третия либерализационен пакет. По време на семинара ще бъдат представени перспективите и тенденциите в европейското законодателство и основните принципи на защита на  националната енергийна сигурност и независимост  на доставките. 

 

Регистрация за участие в обучението може да направите чрез онлайн заявка на адрес: https://goo.gl/forms/Mi1QHpO2a7wCan6p1. Допълнителни подробности свързани с организацията на семинара може да намерите в практическата информация. Срокът за регистрация за участие е до 29.03.2019 г. (петък). 

 

Skip to content