Knowledge grows together with us
На официална церемония в Националния институт на правосъдието бе закрита учебната година на задължителното първоначално обучение на кандидатите за младши магистрати, випуск 2020/2021. 
 
На церемонията присъстваха проф. д-р Янаки Стоилов, Министър на правосъдието и пазител на държавния печат и член на УС на НИП, г-н Севдалин Мавров, член на СК на ВСС и член на УС на НИП, г-н Огнян Дамянов, член на ПК на ВСС, г-жа Красимира Филипова, заместник на Главния прокурор на Република България, г-жа Даниела Машева, заместник на Главния прокурор на Република България, г-жа Сийка Милева, говорител на Главния прокурор на Република България. Специален гост на събитието беше г-н Александър Арабаджиев, съдия в Съда на Европейския съюз.
 
Г-жа Миглена Тачева поздрави младшите магистрати за високите им резултати, като отчете общ отличен успех на випуска отличен 5,86, постигнат в обучение, проведено изцяло в електронна среда. Г-жа Тачева пожела на младшите магистрати здраве, вяра и късмет, да бъдат честни и независими и да не забравят трите „Да“ – „Да уважават себе си, – Да уважават другите и – Да бъдат отговорни за постъпките си”.
 
Освен постоянните преподаватели – Ангелина Лазарова, Искра Билярска и Бисерка Стоянова, поздравления към младшите магистрати отправиха проф. д-р Янаки Стоилов, г-н Севдалин Мавров, г-жа Красимира Филипова и съдия Александър Арабаджиев. Всички те призоваха младшите магистрати да утвърждават върховенството на закона и отстояват независимостта на съдебната система.
 
Проф.   д-р  Янаки Стоилов пожела на всички да не забравят, че най-добрия път е този, който следва закона, а закона трябва да следва човешките реалности. Призова младите магистрати да работят за промяна в съдебната система, за утвърждаването на нейния авторитет и за повишаването на общественото доверие в нея. Да бъдат уверени и вдъхновени, да бъдат упорити в търсенето на отговорни решения и да бъдат добри хора им пожела г-н Севдалин Мавров. Г-жа Красимира Филипова – заместник на Главния прокурор на Република България пожела на младшите магистрати да занесат със себе си доброто от НИП и да бъдат удовлетворени от работата си и да не забравят, че никой никога не се е губил по правия път. Съдия Арабаджиев поздрави бъдещите младши магистрати за високите им резултати, постигнати в условията на онлайн обучение. Пожела им да пазят личното си достойнство и да имат повече морален и интелектуален кураж в бъдещата им отговорна работа.
 
Г-жа Тачева награди със статуетка „Отличник” завършилите с пълно отличие от обучението и от финалните изпити Елица Иванова и Раден Заимов – кандидати за младши следователи, Димитър Стоянов – кандидат за младши съдия и Вероника Николова – кандидат за младши прокурор. На постоянните преподаватели бяха връчени плакети и награди за всеотдайния труд през учебната година. Със златна значка на НИП бяха отличени и победителите в полуфинал А на международното състезание THEMIS – Господин Тонев, Славена Койчева, Теодора Карабашева и техният ръководител – съдия Ангелина Лазарова.
 

 

Skip to content