Knowledge grows together with us

 

На 29 май 2019 г., от 11.00 до 13.00 ч. EEST (източноевропейско стандартно време), Европейската мрежа за съдебно обучение организира уебинар на тема „Правата на непридружените деца, непълнолетни и малолетни – нови предизвикателства пред гражданските съдилища – перспективата пред гражданското право в държавите-членки на Европейския съюз“.

Четири години след разгръщането на миграционната криза в Европа, децата мигранти продължават да търсят убежище на Европейския континент. За 2018г. техният брой възлиза на 34 200 души, което се равнява на ¼ от броя на всички мигранти. Този факт поставя сериозни предизвикателства не само пред миграционните власти на държавите-членки, но и пред гражданските съдилища в Европа. 
 
Транснационалното измерение на проблема налага прилагането на европейски и международни правни инструменти, които да гарантират защита правата на децата. Уебинарът предлага решения на множество въпроси, свързани с взаимодействието между миграционното право и защитата на човешките права, назначаването на настойник и трансфера на личните данни.
 
Уебинарът е предназначен за съдии, които работят по дела в областта на съдебното сътрудничество по гражданскоправни въпроси и представители на професионалната общност, които проявяват интерес към темата.
 
Лектор в обучението е г-жа Мартина Ерб-Клунеман, германски съдия, разглеждащ семейни дела. До 1996 г., съдия Клунеман е работила по дела от общ характер в областта на гражданското и наказателното правосъдие, а след това е назначена за съдия по семейни дела в град Хан, Германия. 
 
Уебинарът се провежда на английски език.
 
Желаещите да участват в обучението следва да се регистрират на адрес: https://meet51996584.adobeconnect.com/mek/event/event_info.html
 

Skip to content