Knowledge grows together with us
     

 

На 29.10.2021 г. Националният институт на правосъдието представи анализа „Упражняване на правомощието на българските съдилища да отправят преюдициални запитвания до Съда на ЕС по административноправни въпроси“, разработен в изпълнение на Дейност 2 „Развиване на изследователски общности“ по проект „НИП – модерна институция за съдебно обучение, изпълняван с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление“.

 

В рамките на представянето, съдия Аглика Адамова от Върховния административен съд дискутира с участниците въпроси, свързани с отговорността на държавата в светлината на решенията на Съда на ЕС по делото „Кантарев срещу БНБ“. Структурата и съдържанието на анализа беше представен от доц. д-р Станислав Костов, СУ „Св. Климент Охридски“, координатор на изследователската общност.

 

Анализът е разработен от изследователска общност в състав: Росица Драганова, съдия във Върховния административен съд, Аглика Адамова, съдия във Върховния административен съд, Румяна Папазова, съдия във Върховния административен съд;  Мирослава Георгиева, съдия във Върховния административен съд, Александър Дорич, реферандер, Съда на ЕС и доц. д-р Станислав Костов, СУ „Св. Климент Охридски“.

 

 

Skip to content