Knowledge grows together with us

На адрес http://extranet.nij.bg (респ. рубрика „Екстранет” в главното меню официалната интернет страница на НИП) магистратите имат възможност да посетят уеб-базираното пространство за обмен на идеи, мнения, предложения, актуална съдебна практика и правна теория. Организацията на виртуалната среда позволява на потребителите лесно и бързо да се ориентират сред рубрики като „Съдебна практика”, „Публикации”, да участват в тематични форуми по интересни за тях теми, да установяват връзка със съдиите-коордитори по европейско право, да получават и изпращат съобщения и др.

Екстранет системата е надградена по проект „Създаване на мрежа от съдии-координатори по европейско право”, чиято основна цел е повишаване капацитета на българските съдилища за прилагане правото на ЕС чрез създаване на механизъм за взаимодействие между тях. Проектът е финансиран по Оперативна програма „Административен капацитет”, с финансовата подкрепа на Европейския съюз чрез Европейския социален фонд по Приоритетна ос ІІ „Управление на човешките ресурси”, подприоритет 2.4. „Компетентна съдебна система и ефективно управление на човешките ресурси”, бюджетната линия BG051PO002/08/2.4-03.

За гарантиране устойчивостта на постигнатото по проекта, Екстранетът ще се развива и обогатява със съвместните усилия на магистратите и Националния институт на правосъдието.
 

Skip to content