Knowledge grows together with us
В своя доклад от 27.06.2007 г. ЕК отбелязва напредъка на Република България в съдебната реформа и борбата с корупцията и организираната престъпност.

Отношение към дейността на Националния институт на правосъдието имат резултатите по трети индикативен показател: продължаване на реформата на съдебната власт с цел нарастване на професионализма, отчетността и ефективността, както и оценяване на въздействието й и ежегодно публикуване на резултатите.

 

Отбелязва се, че са предприети първи стъпки с прилагането на Етичен кодекс и на дисциплинарни санкции за подведени под отговорност прокурори. България е постигнала напредък в процедурата за назначаване и в оценяването на работата на магистратите. Тези усилия трябва да бъдат продължени и задълбочени.

 

Националният институт на правосъдието лансира редица обучения върху новите процесуални кодекси, в които участват значителен брой съдии, чиновници от съдилищата и прокурори.

 

Като цяло е постигнат напредък в повишаването на отчетността, професионализма и ефективността на съдебната власт в България.

 

 

Пълният текст на доклада може да бъде прочетен тук.

Skip to content