Knowledge grows together with us

Отборът на Националния институт на правосъдието спечели първо място на полуфинала на престижното състезание за младши магистрати THEMIS, организирано от Европейската мрежа за съдебно обучение на тема „ЕС и Европейски наказателен процес”. Състезанието се проведе в онлайн формат на 5 май 2021г. Отборът в състав от младшите съдии Господин Тонев, Славена Койчева и Теодора Карабашева, представи темата „Съдебното видеосътрудничество по трансграничните наказателни процедури. Предложения за установяване на европейски стандарти и платформа за провеждане на видеоконференции“.  Ръководител на отбора е постояненият преподавател по наказателно право и процес, съдия Ангелина Лазарова.

Международното жури бе впечатлено от актуалната тема, оригиналната писмена разработка, професионално представената презентация и убедителните отговори на българските участници.

За отличното представяне на отбора допринесе професионалната помощ и съдействие на съдия Марияна Лазарова, съдия Светослава Колева, съдия Мариета Неделчева, доц. д-р Ива Пушкарова, доц. д-р Боряна Мусева, гл. ас. д-р Георги Няголов и г-н Димитър Абрашев.

В периода 7-10 декември 2021г. в гр. Лисабон, Португалия, предстои да се проведе големият финал на състезанието. Сега подготовката на отбора продължава, а стремежът към още победи е по-голям от всякога.

 

 

Skip to content